16:55 - Amasya Karaşar Köyü’nde Yıldırım Çarpması: Bir Kişi Hastaneye Kaldırıldı
16:51 - Amasyaspor’un Şehzadeler Grubu’na Başkan Sevindi’den Tam Destek
16:37 - Meyve Ağaçlarında Don Felaketi: 7 Bin Dekar Alan Zarar Gördü
16:34 - Amasya’da Kaçan Ehliyetsiz Sürücüye Trafik Cezası: 20 Bin 844 TL
16:26 - Vali Önder Bakan ve Eşi, Dünya Çocuklarının Dans Gösterilerini İzledi
16:17 - Hamit Kaplan’ı Anlatan “Pehlivan” 10 Mayıs’ta Gösterimde
16:09 - AK Parti Amasya’da Saha Çalışmalarını Sürdürerek Halkın Yanında
16:03 - Amasya’lı Oyuncu Yavuz Çetin Vefat Etti
15:54 - “Eğitimde Liyakat, Sadakatle Yer Değiştiriyor”
15:44 - Belediye Başkanı Sevindi, Torumtay Lisesi’nde Gençlerle Nevruz’u Kutladı
Taşova’nın Andıran köyünde yaşayan emekli Resim Öğretmeni Nurettin Koçak, okuduğu bir makaleden etkilenerek, 6 dönümlük arazi üzerine kurduğu enstansif kurbağa üretim çiftliğinde yeşil su kurbağası üretiyor.
Nurettin Koçak, 30 yıl resim öğretmenliği yaptığını, emekli olduktan sonra bir makale okuduğunu, bu makale ile bir kurbağa çiftliği kurma düşüncesinin kendisinde oluştuğunu söyledi. Koçak, “Bunun üzerine yaptığım araştırmalar sonucunda bu işi yapmaya karar verdim. 3 yıl önce bu konuda bir şirket kurduk, bu şirket aracılığı ile proje hazırladım. Bu projeyi bakanlığa onaylattıktan sonra 27 ton kapasiteli, 6 dönümlük bu tesisi kurdum. Bu konuda daha önce yapılmış örnekleri gezdim, gördüm. Birçoğunun üretim konusunda yetersiz olduğunu gördüm ve burada bir takım kendi deneyimlerimi de kullanarak, daha doğal bir ortamda bu işin yapılacağının, yapılması gerektiğini anladım. Bunun için şu an da iddialıyım, Türkiye’de ki belki de dünya da ilk doğal ortamlı üretimi yaptığımızı düşünüyorum. Şirketimizin hedefi yılda 27 ton canlı kurbağayı üretmek. Bu Avrupa’da çok değerli bir ürün, yiyecek olarak kullanılan çok değerli bir ürün. Bizim hedefimiz de organik kurbağa üretimi yapıp, Avrupa pazarında yer alabilmek. Hedefimiz 27 ton burada canlı kurbağa üretimi yapmak, ürettiğimiz ürünleri de yurt dışına ihraç etmek” diye konuştu.
Tarım ve Orman Bakanlığı onaylı ve denetimli 6 bin metre kare alan içerisinde yılda 27 ton kapasiteli çiftliğin içerisinde 5 çeşit üreme havuzu bulunuyor. Koçak’ın hedefi ise ürettiği kurbağaları ihraç etmek.