16:55 - Amasya Karaşar Köyü’nde Yıldırım Çarpması: Bir Kişi Hastaneye Kaldırıldı
16:51 - Amasyaspor’un Şehzadeler Grubu’na Başkan Sevindi’den Tam Destek
16:37 - Meyve Ağaçlarında Don Felaketi: 7 Bin Dekar Alan Zarar Gördü
16:34 - Amasya’da Kaçan Ehliyetsiz Sürücüye Trafik Cezası: 20 Bin 844 TL
16:26 - Vali Önder Bakan ve Eşi, Dünya Çocuklarının Dans Gösterilerini İzledi
16:17 - Hamit Kaplan’ı Anlatan “Pehlivan” 10 Mayıs’ta Gösterimde
16:09 - AK Parti Amasya’da Saha Çalışmalarını Sürdürerek Halkın Yanında
16:03 - Amasya’lı Oyuncu Yavuz Çetin Vefat Etti
15:54 - “Eğitimde Liyakat, Sadakatle Yer Değiştiriyor”
15:44 - Belediye Başkanı Sevindi, Torumtay Lisesi’nde Gençlerle Nevruz’u Kutladı
Kalp hastalığına yakalanmamak için bol bol sebze tüketilmeli, en önemlisi spor ve egzersiz yapılmalı. Haftanın en az dört günü, günlük yarım saatlik süreyle egzersiz yaparsak kalp rahatsızlığının önüne geçebiliriz. Spor ve egzersiz yapınca mutluluk hormonları devreye giriyor. Vücudü hem zihnen hem bedenen rahatlatıyor. Bu hormanların harekete geçmesi de insanı stresten uzaklaştırıyor ve kalbi rahatlatıyor.
Kalp rahatsızkları günümüzde ölümlerin yüzde 40’ı kalp rahatsızlığından kaynaklanmaktadır. Kalp rahatsızlıklarını ‘kapak rahatsızlığı, kalbe giden damarların tıkanması, ritim bozukluğu ve kalp kasının zedelenmesi’ başlıkarı altında toplayabiliriz. Bu başlıklar içerisinde en çok gördüğümüz damar tıkanıklığı. Damar tıkanıklığının önüne geçilmesi için gerekli önlemlerin alınması lazım”
Kalple ilgili yaşanan problemlerde erken teşhisin önemli olduğunu unutmayalım, “Kalp hastalığı ortaya çıktıktan sonra yapılan tedavi erken teşhis kadar etkili olmayabiliyor. Önemli olan kalp hastalığının daha erken teşhis edilmesi. Kalp hastalığına yakanlamamak için tuz ve şekerden uzak durmalıyız. Yağlı yiyecekleri tüketmekten kaçınarak kolestrolümüzün yükselmesini engelleyebiliriz” ..